Mindfulness – om konsten att välja sitt nu

Mindfulness är ursprungligen en meditationsteknik med rötter i buddismen, ända sedan Buddas dagar. På kurserna praktiserar vi dock tekníken utan religiösa inslag. Mindfulness handlar om att bli medveten om var du har din uppmärksamhet. Att förstå hur du påverkas av att uppmärksamma olika delar av det som pågår inom och utom dig.Slutligen att själv ta ansvar för vad du väljer att förstora.

Att vara i nuet – varför

Av alla ögonblick som våra liv består av finns de bara ett som du kan påverka och det är ögonblicket du lever i, just nu. Det förflutna har varit och kan inte förändras, framtiden kan du inte veta så mycket om men i den mån som du kan påverka den, gör du det i nuet. Många människor tänker på det som varit hela tiden, kanske återupplever tider som var bättre eller kanske ältar beslut de fattat, varför gjorde jag inte så, varför gjorde jag så… Andra kan fastna i framtiden, då ska det hända bra saker bara detta och detta är klart, eller så kanske man oroar sig för vad som kan hända framöver. Genom tekniken sänker man grundspänningen i kroppen och får distans till tankar, känslor, man kan då tidigt upptäcka tankar som drar ned sinnesstämningen eller när stressen tar över och man lär sig då att i tid hantera dessa symptom på ohälsa.

Vårt motto på kurserna som ges är att finna INRE RO

Man har kunnat konstatera att mindfulness eller medveten närvaro som är den svenska översättningen kan vara en hjälp att hantera bla

Välkommen att kontakta mig för ytterligare information
Britt Skagerberg

Aktuellt

Föreläsningar

Kurser

Handledning